HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.01.2017.

Kardinal Bozanić čestitao Božić pravoslavnom mitropolitu Porfiriju Periću

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom gospodinu Porfiriju Periću, u kojoj stoji:
 
„Crkva zagrebačka u godini Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, koju živi i slavi nošena riječima: Hodimo u novosti života (Rim 6, 4), s radošću razmatra otajstvo Rođenja Bogočovjeka Isusa Krista, istinske Novosti koja razveseljuje svakoga čovjeka i svojom ljubavlju preobražava svijet.
 
U Božićnome slavlju ispovijedamo prihvaćanje objave istine o Bogu, o Bogočovjeku, a time i o čovjeku, o svijetu, o sebi. Božić je blagdan za sve ljude, za cijelo čovječanstvo, a za nas kršćane događaj spasenja u kojemu se preporađamo, ponovno oživljujemo u ljubavi, slaveći Boga koji se rađa, da bi bio vidljiv, blizak: da bi po objavi ljubavi svima bio spoznatljiv, a mi da bismo se približili i Bogu i sebi i drugim ljudima.
 
Vaše Visokopreosvećenstvo, zahvaljujem Vam za čestitku koju ste mi uputili prigodom božićnih blagdana. U ozračju radosti, što nam je svake godine donosi rođenje Gospodinovo, iskreno čestitam Božić Vama, Vašem svećenstvu i vjernicima te želim obilje Božjeg blagoslova u novoj 2017. godini.“
 
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: