HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.01.2020.

Kardinal Bozanić čestitao Božić mitropolitu Porfiriju


Zahvaljujući za čestitke koje je prigodom božićnih blagdana primio od episkopa Srpske Pravoslavne Crkve, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić prošlih je dana uputio čestitke najvišim predstavnicima Srpske Pravoslavne Crkve i njihovim vjernicima.

Niže donosimo Kardinalovu čestitku gospodinu Porfiriju Periću, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom:

Vaše Visokopreosvećenstvo!

Od srca zahvaljujem na bratskim čestitkama prigodom Božića i Nove godine, što ste ih uputili meni, biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama te svim katoličkim vjernicima u Hrvatskoj.

Nakon tolikih proroka, nakon tolikih čudesnih djela, Bog progovara svoju posljednju Riječ. Bog nam konačno progovori u Sinu (usp. Heb 1, 1-6). U Božiću nam dolazi na posve čudesan način, u krhkosti i malenosti novorođenčeta, u Djetetu. To dijete, naš je Emanuel – s nama Bog, koji se rođenjem od Presvete Bogorodice Marije zauvijek ucijepio u ljudski rod te nam omogućio pristup k Ocu.

Molimo Dijete Isusa da našem vremenu podari svoju božansku prisutnost kako bismo zajedno s povjerenim nam narodom Božjim bili nositelji nade u dolazak Njegova kraljevstva.

U ozračju božićne radosti, srdačne čestitke za Božić upućujem Vama, Vašem svećenstvu, monaštvu i vjernicima te želim Božjim blagoslovom ispunjenu novu 2020. godinu.

Srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam.

 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: