HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.03.2020.

Izravni prijenos svete mise iz sveučilišne kapele Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Od četvrtka 19. ožujka na Hrvatskome katoličkom sveučilištu svaki će se dan u 12 sati slaviti sveta misa u Sveučilišnoj kapelici s izravnim prijenosom (eng. live streaming) na YouTube kanalu Sveučilišta.

 

- Ovim putem zahvaljujemo doc. dr. sc. Krunoslavu Novaku, našem IT timu i sveučilišnom kapelanu vlč. Odilonu Singbou na uspješnoj realizaciji prijenosa. Svetu misu možete pratiti svaki dan točno u podne iz naše Kapele, sve dok okolnosti to budu dozvoljavale - stoji u zahvali na praćenju izravnoga prijenosa mise iz sveučilišne kapele na službenoj stranici Sveučilišta uz tekst jučerašnje propovijedi sveučilišnog kapelana vlč. Odilona Singboa.
 
U svojoj propovijedi vlč. Odilon kazao je da je lik svetoga Josipa pun iznenađenja, izaziva divljenje, a ponekad se čovjek može i posramiti ako svoj život uspoređuje sa Josipovim. - Bog je dao jasne upute Josipu kako treba postupiti u raznim situacijama. A Josip, bez prigovora, bez riječi sluša, posluša. Nije li naša prva reakcija obično postavljanje raznih pitanja Bogu? Obrazloženje s mnoštva riječi zašto se ne slažemo s ovim ili onim? A Josip šuti, šuti i djeluje. Pretvorio je svoj život u pustinju u kojoj jasno čuje Božji glas - kazao je Singbo napomenuvši da Josipova šutnja i izvršavanje Božjeg nauma postaje za sve nas putokaz do Boga i čovjeka.

Sveučilišni se kapelan dotaknuo i odredbi Hrvatske biskupske konferencije u kojima su otkazane mise s narodom.- Promatrao sam sinoć lica mnogih vjernika koji su od svog župnika dobili tužnu vijest otkazivanja liturgijskih slavlja zbog nastale situacije. Teško je to. I kao što se pitala jedna naša djelatnica: 'Isuse, što ako je to moja posljednja misa s Hostijom?'. No, Bog nikada ne ostavlja svoje. Ne bojte se - poručio je.Svima koji su pratili svetu misu iz kapelice na službenoj Facebook stranici Sveučilišta zahvalio se i doc. dr. sc. Krunoslav Novak. – Vjerujem dokle god nam to budu mogućnosti dozvoljavale, da ćemo nastaviti svakodnevno u 12 sati slaviti svetu euharistiju. Budite s nama – poručio je vlč. Novak, zahvalivši svima koji se na bilo koji način u novonastalim okolnostima žrtvuju za dobrobit naroda.
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

 
Ispišite stranicu: