HR

Aktualnosti

Objavljeno: 27.11.2017.

Izašao novi broj Glasnika sv. Josipa

Novi broj Glasnika svetog Josipa (br. 3./2017.) donosi obilje zanimljivosti iz života Nacionalnog svetišta svetog Josipa koje u ovoj Godini svetog Josipa preplavljuje rijeka hodočasnika. Posebno su svetom Josipu ove godine hodočastili članovi Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, brojne redovnice, a po drugi puta hodočastila je i Bjelovarsko-križevačka biskupija. Osim duhovne obnove i okrijepe, kako hrvatskih tako i inozemnih hodočasnika, u Nacionalnom svetištu u tijeku je i materijalna obnova o čemu piše ovaj broj Glasnika.



Obilje teoloških tekstova koji obogaćuju čovjekovu dušu i približuju mu Gospodina i njegovog djevičanskog oca svetog Josipa donose prof. dr. sc.  Ivan Bodrožić, Katarina Pučar, John-Ivan Prcela, Stjepan Lice i Nikola Kuzmičić. Da se ne zaboravi bogata crkven povijest pobrinuli su se dr. sc. Agneza Szabo i dr. sc. Vlado Mikšić.

Zanimljiv intervju dao je preč. mr. Josip Kuhtić, rektor zagrebačke katedrale i kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog. Posebno je zanimljiv dar koji je premijer Plenković prilikom posjeta darovao papi Franji. O čemu se radi, pronađite u novom broju Glasnika.

Matija Barberić,
župni medijski suradnik 


Ispišite stranicu: