HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.01.2017.

Isus donosi radost



Glumačka družina Župe Isusova uskrsnuća iz Sesvetskoga Kraljevca izvela je u subotu 7. siječnja u ispunjenoj dvorani Pastoralnoga centra u Ludbregu predstavu autora Nine Škrabe “Isus u snack baru“, s izmijenjenim primamljivim naslovom „Isus kod Palčeka“, po nekadašnjoj mjesnoj gostionici u Sesvetskom Kraljevcu.

Pod vodstvom vjeroučiteljice Marine Dumančić pripremali su je više od dva mjeseca, a premijerno je odigrali u dvorani mjesnoga Društvenoga doma u petak 23. prosinca. Dramsku skupinu čine učenici osnovne i srednjih škola, te studenti i radnička mladež, a okupio ih je prije manje od godinu dana za djelovanja u Župi Isusova uskrsnuća kapelan Kristijan Stojko, sada na službi u Ludbregu.

Uz brojne vjernike, igrokaz su pratili župnik i čuvar Svetišta predragocjene Krvi Kristove mons. Josip Đurkan te povjerenik za pastoral mladih Varaždinske biskupije Tihomir Kosec, a okupljenima se obratio župni vikar Stojko te zahvalio gostima iz Sesvetskoga Kraljevca i župljanima na dolasku. „Prekrasno je spajati dvije župe, i to Isusovo uskrsnuće i Predragocjenu Krv Kristovu. Važno je gledati prema Uskrsu, jer tada svakidašnje muke i poteškoće dobivaju drugačiji smisao koji nam daje Isus Krist.“

Radnja se odvija na Badnju večer u mjesnoj gostionici u kojoj se nalaze posjetitelji (seoski pijanica, student medicine i njegova djevojka koju njegovi roditelji ne prihvaćaju jer se „krsti  s tri prsta“, noćni čuvar, konobarica, bogati poduzetnik koji ostaje bez jedne od svojih „prijateljica“, maloljetni delinkvent i doušnik), koji progovaraju o svojim promašajima, lutanjima, slabostima, neprihvaćenosti... Iznenada među njih dolazi neobičan, tajanstveni gost - dječak Isus (kojega je izvrsno glumio osnovnoškolac Filip Gajić), koji s njima započinje razgovor, te slušajući o različitim problemima proniče u dubine njihovih srdaca, sve mijenja i preobražava, donoseći radost i toplinu.

Posjetitelji počinju mijenjati svoje pogrešne stavove i život na bolje, nestaje tuge i tjeskobe. Tako svatko od njih od Badnje večeri, susretom sa živim Bogom koji liječi njihova ranjena srca počinje novi i radosniji život. Poruka je igrokaza da nikad ne treba gubiti nadu, Gospodin je stvarno prisutan uvijek i posvuda među ljudima, ima odgovore na sva pitanja i rješenja za sve poteškoće, samo ga je potrebno zazvati i susresti, njegova dobrota je beskrajna. 

Uz glumca Gajića, u izvedbi predstave sudjelovali su mladi amateri: Danijela Blažević, Iva Papić, Marko Blažević, Maria Fundelić, Luka Vidić, Ivana Mamić, Petar Vurbić, Vladimir Marić, Matej Markić, Mateja Jelić, Mario Milić, Kristijan Ugljarević, Josip Braovac, Ivana Stjepanović, Mateo Čalić, Luka Grebenar, Katarina Klarić te Paula Vujević. Prikupljeni novčani prilozi, koje su župljani dobrovoljno davali, namijenjeni su udruzi „Betlehem“ iz Siska.                         
                                                                                                                      

Mara Cvitanović
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: