HR

Aktualnosti

Objavljeno: 28.07.2016.

Hrvatski rukometaši u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu



Hrvatska rukometna reprezentacija, prije odlaska na Olimpijske igre u Rio de Janeiro, hodočastila je u četvrtak 28. srpnja u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu tražeći duhovnu snagu i zagovor svetog Josipa, glavnog zaštitnika Hrvatske. Rukometaše je pred Svetištem dočekao i pozdravio mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta, zajedno s Karlovačkom gradskom gardom i mladim animatorima Nacionalnog svetišta.



U želji da se nakon fizičkih priprema i duhovno okrijepe, hrvatski rukometaši i stručni stožer, predvođeni izbornikom Željkom Babićem koji je ove godine već pohodio Svetište, sudjelovali su u sakramentu pomirenja i pobožnosti svetom Josipu, a zatim i na misnom slavlju koje je predvodio mons. Sente u koncelebraciji s preč. Draženom Karačićem, karlovačkim dekanom, vlč. Dragutinom Goričanecom, protojerejem stavroforom Željkom Pajićem i vlč. Vladom Mikšićem, suspidijarom u Svetištu.



U propovijedi mons. Sente uputio je rukometašima poruku ohrabrenja i vjere, istaknuvši kako su već nebrojeno puta pokazali kako se zajedničkim radom mogu ostvariti rezultati, te ih pozvao da to zajedništvo pretoče i u svakodnevni život, te da drugima budu ohrabrenje i radost. Poželio im je da kroz žrtvu i nesebično davanje drugima postignu zlatne rezultate i na zemlji i u vječnosti, a u tome neka ih prati zagovor svetog Josipa.

"Siguran sam da će se cijela nacija, zajedno s vama, radovati svakom golu i svakoj ostvarenoj pobjedi. Bit ćete izvor radosti cijeloj našoj Domovini", poručio je rektor Svetišta te pozvao sve vjernike da, osim navijanjem, prate Hrvatsku reprezentaciju i molitvom.

Na kraju misnog slavlja hrvatski rukometaši obišli su zavjetni kip svetog Josipa nakon čega su primili prigodne darove, te nastavili druženje s brojnim vjernicima u Pastoralnom centru Svetišta.
Ispišite stranicu: