HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.06.2016.

Hrvatska dehonijanska mladež položila Obećanja



U nedjelju, 12. lipnja 2016., u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u Trnovčici u Zagrebu, na večernjoj Misi, četrdeset i četvero mladih pristupilo je HDM Obećanjima. Petnaestoro od njih Obećanja je položilo prvi put, a ostali su Obećanja obnovili na sljedećih godinu dana. Na taj su način izrazili svoju posvećenost Srcu Isusovu, pripadnost zajednici, i spremnost poštivati obveze HDM-a te odredbe Statuta.



Obećanjem član izražava/potvrđuje svoju spremnost da će životom napose kroz narednih godinu dana nasljedovati karizmu o. Leona Ivana Dehona i obdržavati obveze HDM-a: upoznati lik i djelo o. Dehona i njegovu duhovnost, surađivati sa svećenicima dehonijancima u poslanju Crkve, pronaći svoje mjesto i aktivno se uključiti u rad zajednice i župe, sudjelovati redovito u sv. Misi i pričešćivati se, prakticirati pobožnost Srcu Isusovu sudjelovanjem u devetnici Prvih petaka, dnevno moliti molitvu „Evo Srca“, izvršavati vlastite dužnosti u duhu žrtve i zadovoljštine Srcu Isusovu.

Misu i čin Obećanja predvodio je o. Andrzej Wośko SCJ, duhovnik zajednice, kojem su mladi na kraju slavlja prigodno čestitali i 30. obljetnicu svećeništva.

Jelena Vuković,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: