HR

Aktualnosti

Objavljeno: 01.11.2016.

Holywin u župi Krista Kralja u Domaslovcu



Župa Krista Kralja u Domaslovcu po prvi put je u suradnji mladih i župnika Branimira Budinskog organizirala „Holywin-svetost pobjeđuje“. Susret se održao uoči svetkovine Svih Svetih u ponedjeljak,  31. listopada  2016. godine s početkom u 17.30 sati. Velečasni Branimir započeo je susret poticajnim nagovorom prožetim životom svetice koju su tokom cijele večeri upoznavali - Majka Tereze.



Uzet je njezin citat "Neka ti nitko ne dođe, a da od tebe ne ode bolji i sretniji" za misao vodilju radosnog susreta. Molitva drage nam svetice i pjesma "Brate moj" uvela je sve nazočne u prigodan petnaestominutni film o Majci Terezi. Potaknuti njezinim poslanjem i životom, sudionici su se podijelili u četiri grupe koje su imale nazive po misijskom djelovanju svetice: Isus (1.-4. razred), Molitva (5.-7. razred) Potrebni (8. razred i srednja škola) i Ljubav (studenti i radnička mladež).



Prvi dio rada u grupi bio je osmišljen tako da svatko sebe predstavi i kroz citat večeri odgovori kako se truditi da nakon susreta sa mnom moj bližnji, a i onaj koji mi je manje drag, ode radosniji. Drugi dio rada u grupi bio je posebno zanimljiv, jer su mladi trebali izvježbati kratki igrokaz, jedan događaj iz života Majke Tereze koji je unaprijed osmišljen od strane animatora.



Nakon rada u grupama, sudionici su se uputili u crkvu koja je bila osvjetljena svijećama i meditativnim mislima svetice. Poticajnim tekstom i pjesmama pripremili smo se za svetu Misu. Svetu Misu predvodio je župnik Branimir u koncelebraciji sa samoborskim kapelanom vlč. Josipom Čuligom i župnikom iz Soblinca  vlč .Ivanom Lastovčićem.



Nakon svete Mise, svaka grupa se predstavila svojim uratkom. Na licima svih prisutnih vidjelo se veliko oduševljenje pripremljenim igrokazima. Na samom kraju svi sudionici otpjevali su uz koreografiju najdražu im pjesmu " Mi želimo uzdić Isusa". Na samom izlazu iz crkve svaki sudionik uzeo je jednu poticajnu životnu poruku Majke Tereze koja će ga voditi do idućeg Holywina. Na kraju susreta, vrijedne ruke majki i baka ispekle su svoje delicije koje su uz pjesmu i razgovor imali priliku svi kušati.



Ivana Vlahović,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: