HR

Aktualnosti

Objavljeno: 31.10.2020.

Holywin u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu


ZAMAK, zajednica mladih katolika iz Karlovca, zbog korone, ove godine organiziraju Holywin (Svetost pobjeđuje) na drugačiji način u subotu 31. listopada 2020. godine u Nacionalnom svetištu sv. Josipa.

Program počinje klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom u 17 i traje do 18 sati. Misno slavlje u 18.30 predvodi fra Mate Bašić, voditelj programa Exitus. Nakon misnog slavlja, vani na otvorenom, biti će predstavljen mural na pročelju župne kuće „Mons. Marijan moli litanije svetog Josipa“, rad umjetnika Leonarda Lesića i biblijska priča: „Svadba u Kani Galilejskog“ umjetnička instalacija Lidije Mačke Stanić i s. Brigite Badanjak.

Zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja sudionika program se može pratiti putem Televizije NaSveJak, Facebook i YouTube kanala Svetišta.

PROSLAVA SVETKOVINE SVIH SVETIH I DUŠNI DAN

Na svetkovinu Svih svetih misna slavlja u Svetištu slave se u 7, 9, 11 i 18.30 sati, te u 10 sati u kapeli sv. Ane na Kalvariji. Blagoslov groblja bit će u 15 sati na Jamadolu, te u 15.30 na Dubovcu.

Na Dušni dan mise u Svetištu slave se u 10 i 18.30 sati.

Prilikom svake svete mise uključen je vanjski razglas tako da vjernici mogu vani na otvorenom (pod trijemom Svetišta) sudjelovati u misnim slavljima, poštivajući odredbe Stožera.

Mons. Antun Sente, ml.,
župnik i rektor
Ispišite stranicu: