HR

Aktualnosti

Objavljeno: 31.10.2021.

Holywin u Domaslovcu: "Svi smo pozvani na svetost"



Večer uoči svetkovine Svih svetih, 31. listopada 2021., u župi Krista Kralja u Domaslovcu proslavljena je sv. misa bdijenja, koju je celebrirao župnik vlč. Ante Bojanić.

Potom je održan program koji je za cilj imao poučiti okupljene o tome što je svetost, kroz živote dvojice svetaca – svetog Josipa i blaženog Carla Acutisa. Jedan svetac koji je živio u davnim vremenima, a drugi koji je ne tako davno hodao zemljom.



Program je započeo igrom asocijacije za najmlađe. Igra je upoznala djecu sa životom sv. Josipa, a nakon toga su članice susjednih župa svete Anastazije (Samobor) i sv. Ivana Krstitelja (Lug Samoborski) otplesale ples uz himnu svetom Josipu, koji je osmišljen na Oratoriju, nedavno održanom u župi sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom.



Animatori župe Krista Kralja odabrali su sv. Josipa upravo zato što je papa Franjo ovu godinu proglasio Godinom sv. Josipa, ali i kako bi upoznali vjernike sa životom sv. Josipa koji je često zanemaren. Tako su vjernici mogli slušati o Josipovoj poniznosti, marljivosti, te želji da bude štit obitelji koja mu je povjerena od Boga.



U drugom dijelu programa prikazan je život blaženog Carla Acutisa kroz predstavu u kojoj su glumili župljani župe Krista Kralja. Tekst je napisala Ivana Vlahović, a predstava je oduševila sve uzraste. Tako su najmlađi vidjeli da živjeti sveto nije nešto apstraktno, već takav život podrazumijeva upornost u vršenju Božjeg zakona, u ljubljenju Boga i čovjeka.



Nakon predstave započelo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, koje su prvih pola sata predvodili mladi župe Krista Kralja te zbor mladih iste župe. U tih pola sata se kroz meditativne tekstove razmatralo o životu svetog Josipa i blaženog Acutisa. Nakon toga Presveti Oltarski Sakrament ostao je izložen cijelu noć do jutarnje mise, te se svatko mogao doći pokloniti našem Kristu Kralju.

Lovro Mihelić
Ispišite stranicu: