HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.07.2023.

Hodočašćem u Krašić završio ovogodišnji program razlučivanja "Dođi i vidi"



U subotu 1. srpnja 2023. godine završio je ovogodišnji program "Dođi i vidi", za mladiće koji su tijekom godine razlučivali o svećeničkom pozivu. Više od trideset susreta, četiri duhovne obnove i redovito osobno praćenje ispunili su ovu pastoralnu godinu koja je za svakog od dvanaest polaznika programa značila i jedan korak bliže u prepoznavanju Božje volje za vlastiti život. Za posljednji susret izabran je Krašić, mjesto gdje je u zatočeništvu posljednje godine života proveo bl. Alojzije Stepinac, svećenik i pastir čiji je život svjedočanstvo ljubavi prema stadu koje mu je bilo povjereno.
 
Po dolasku u župnu crkvu Presvetoga Trojstva mladići su sudjelovali na euharistijskom slavlju zajedno s ostalim hodočasnicima, a euharistiju je predvodio povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i voditelj programa "Dođi i vidi" vlč. Jakov Rađa. U svojoj homiliji vlč. Rađa posebno se zadržao na Abrahamovom susretom s neznancima kod hrasta Mamre, koji govori o gostoljubivosti kao preduvjetu za plodnost Abrahama i Sare. Biti svećenik znači pretvarati Crkvu u dom koji je otvoren i gostoljubiv za sve, a na taj način i pastir postaje plodan jednim životom koji nije njegov nego Božji.

Nakon euharistijskog slavlja vlč. Ivan Vučak, župnik u Krašiću, održao je kratko predavanje o životu i djelovanju bl. Alojzija Stepinca, osobito o njegovim posljednjim godinama u kućnom pritvoru, a nakon predavanja u crkvi mladići su pohodili sobe u kojima je blaženik bio zatvoren. Duhovna obnova u Krašiću je završila u zajedništvu za obiteljskim stolom.

Program "Dođi i vidi" održava se već sedmu godinu u Zagrebačkoj nadbiskupiji i otvoren je za sve mladiće koji jednu godinu života žele provesti u razlučivanju o svećeničkom pozivu. Program je do sada pomogao brojnim mladićima da pronađu svoj put te prepoznaju i odgovore na Božji poziv koji nose u srcu. Trenutno su u tijeku prijave za novi ciklus ovog programa za razlučivanje koji započinje u rujnu, a prijave su moguće na mail pozivi@zg-nadbiskupija.hr

Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja
Ispišite stranicu: