HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.06.2023.

Hodočašće župljana Župe sv. Anastazije u Svetište Majke Božje od Krasna



Dječji zbor „Samoborski krijes“, roditelji i zajednica mladih samoborske Župe sv. Anastazije, hodočastili su u subotu 17. lipnja u Svetište Majke Božje od Krasna.
 
Bilo je to zahvalno hodočašće za 50 godina djelovanja „Samoborskog krijesa“, ujedno i zahvala za proteklu školsku i pastoralnu godinu.

Hodočasnici su stigli u Krasno tijekom prijepodneva te slavili svetu misu koju je predvodio župni vikar u Samoboru vlč. Marko Nimac u zajedništu s domaćim župnikom vlč. Stjepanom Zebom i župnikom u Solinu vlč. Antom Čotićem, koji je također s tamošnjim dječjim zborom hodočastio u to Svetište.



Nakon mise, hodočasnici su se kratko zadržali u obilasku okolice Svetišta, a zatim su se autobusom zaputili na Zavižan. Ondje su se podijelili u dvije grupe. Jedna grupa, željna planinarenja, pod vodstvom dvojice iskusnih planinara iz Planinarske bratovštine sv. Bernarda, zaputila se na kružnu planinarsku turu od 3 sata hoda do vrha Veliki Pivčevac (1675 m/nv). Druga grupa susrela se s Dragom Vukušićem, koji brine za meteorološku postaju i očitavanja meteoroloških podataka. Govorio im je o životu na Zavižanu, osobito u zimskim mjesecima, kada padne i do tri metra snijega.

Potom su se zaputili u šetnju do vrha Velika kosa (1622 m/nv) te obišli velebitski botanički vrt. Dio biljaka koje se može vidjeti je samoniklo bilje, a dio je prenesen s ostalih dijelova Velebita.
 
Na kraju su se obje grupe susrele u planinarskom domu „Zavižan“.

Lovorka Grbac



Ispišite stranicu: