HR

Aktualnosti

Objavljeno: 09.02.2017.

Hodočašće Ozaljsko-lipničkog dekanata u Krašić



Svake se godine uoči Stepinčeva moli devetnica u čast bl. Alojziju Stepincu. Mnoge okolne i zagrebačke župe, župe koje su posvećene Blaženiku ili je u njima boravio Blaženik, hodočaste u Krašić u okviru devetnice, a zadnji dan je rezerviran za Ozaljsko-lipnički dekanat koji se također želi uteći svom Blaženiku u zagovor.

U 17 sati bio je najavljen Križni put, ali se zbog vremenskih uvjeta „promijenio“ u klanjanje Presvetom u crkvi. Krašićka dječica su predmolila krunicu, a onda nas je domaći župnik litanijama i molitvama pripremio na svetu misu koju je predvodio vlč. Josip Jakovčić u koncelebraciji kamanjskog, vrhovačkog i vivodinskog župnika.

U propovijedi je domaći župnik, Dragutim Kučan, istaknuo da ovogodišnju devetnicu na osobit način prikazuju Gospodinu za proglašenje blaženog Alojzija Stepinca svetim kako bi se konačno moglo stati na kraj brojnim klevetama, neistinama koje se u raznim medijima uokolo šire o njemu. Prema staroj mudroj izreci gdje čovjek završava - Bog nastavlja tako je i velečasni Kučan naglasio da je sve predano Bogu u ruke. Inspiriran brojnim hodočasnicima-pješacima koju svoju vjeru jasno svjedoče, pozvao je i sve nas da budemo poput još sada blaženika i mi svjedoci Istine i Nade – Kristovi svjedoci.

Sanja Benković-Marković
Ispišite stranicu: