HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.10.2017.

Hodočašće hrvatskih i slovenskih vjernika u Stičnu

Susret hrvatskih i slovenskih katolika održat će se u subotu 14. listopada u Stičnoj u Sloveniji. Bit će to šesti u nizu takav susret, a treći u Sloveniji. Posljednji susret bio je 6. rujna 2014. godine u Ludbregu. Ovogodišnji susret bit će u znaku velike proslave 100. obljetnice ukazanja Majke Božje u Fatimi i održat će se pod geslom "Zajedno živjeti Mariji poziv".

Susret će započeti duhovnim programom u 9.30 sati, koji će, zajedno sa slovenskim i hrvatskim vjernicima, animirati i gosti iz Fatime. Svečano misno slavlje započet će u 11 sati, predvodit će ga ljubljanski nadbiskup Stanislav Zore u zajedništvu sa slovenskim i hrvatskim biskupima i svećenicima.

Nakon mise, oba naroda će moliti molitvu posvećenja Mariji, a zatim će se održati procesija s kipom Majke Božje Fatimske.

Organizatori ističu da će zajedničko hodočašće dvaju susjednih i prijateljskih naroda pridonijeti mirnom rješavanju poteškoća i nesuglasja, u duhu poruka o molitvi i miru koje je Majka Božja donijela cijelom svijetu, a posebno vjernicima tijekom ukazanja u Fatimi. (IKA)
Ispišite stranicu: