HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.10.2020.

Hodočašće biciklima dugoreških župljana o 22. obljetnici proglašenja blaženim Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici

Sveti Otac Ivan Pavao II. proglasio je blaženim Alojzija Stepinca, kardinala i nadbiskupa zagrebačkog 3. listopada 1998. u Mariji Bistrici. Od toga nezaboravnog događaja na kojem je bilo prisutno gotovo milijun vjernika iz Hrvatske i inozemstva te 7 kardinala, 70 biskupa te više od 1000 svećenika prošlo je 22 godine.

Jedan od velikih zagovornika Katoličke crkve u Hrvatskoj blaženi Alojzije Stepinac, zagovornik nevino osuđenih, potpora slabih i odbačenih i uzor u svetosti vjernicima u Hrvatskoj, osobito se štuje i svetkuje u dugoreškoj Župi Bl. Alojzija Stepinca koja je ovog ljeta proslavila svoj 12. rođendan.

 

Župa još uvijek nema crkvu zbog čega se župna svetkovina proslavila u crkvi sv. Antuna u subotu 3. listopada ove godine na sam dan obljetnice. Misno slavlje predvodio je o. Mario Škrtić, pavlin, župnik Kamenskog.

Također, u subotu je četrenaestero dugoreških župljana biciklima hodočastilo u Mariju Bistricu, odbicikliravši 120 kilometara od Duge Rese do Marije Bistrice. Slavlje svetkovine nastavilo se i u nedjelju svečanim misnim slavljima i pobožnošću našem Blaženiku.  

                                       
Dunja Karem
Ispišite stranicu: