HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.05.2016.

Hod za život pod geslom „Za život, obitelj i Hrvatsku“

Građanska inicijativa "Hod za život" organizira u Zagrebu u subotu 21. svibnja prvi nacionalni Hod za život pod geslom "Za život, obitelj i Hrvatsku".

Okupljanje će započeti u 10 sati na Trgu kralja Tomislava, a sam hod prema Trgu bana Josipa Jelačića kreće u 11 sati, gdje će se održati prigodni program.

Ovim miroljubivim hodom želi se izraziti optimizam i skrenuti pozornost na dostojanstvo i vrijednost svakog ljudskog života, od začeća do prirodne smrti, te činjenicu da je upravo čovjek najvrjednije bogatstvo za obitelj i Hrvatsku.

Građansku inicijativu Hod za život čine brojne građanske udruge, pokreti i zajednice kao što su SKAC, U ime obitelji, Molitvena zajednica Srce Isusovo, Neokatekumenski put, Božja pobjeda, Vigilare te brojne druge, kao i obitelji i pojedinci. Hod za život održava se već godinama u brojnim zemljama – SAD-u, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Kanadi, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Italiji.

U vrijeme održavanja hoda doći će do jednosatnog prekida tramvajskih linija koje voze od Trga bana Jelačića niz Zrinjevac prema Glavnom kolodvoru, te u suprotnom smjeru. Zbog toga će tramvajske linije 13 i 6 koje inače na Trgu skreću prema Glavnom kolodvoru i koje s Glavnog kolodvora skreću prema Trgu bana Jelačića, posebnom regulacijom prometa nastaviti voziti Jurišićevom ulicom prema Draškovićevoj, odnosno sa Glavnog kolodvora u Mihanovićevu i onda Vodnikovu ulicu.

Dodatne obavijesti dostupne su na mrežnoj stranici http://www.hodzazivot.hr
Ispišite stranicu: