HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.10.2016.

Gosti iz Kansasa u posjetu Svetištu sv. Josipa



Na obljetnicu beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca, u ponedjeljak, 3. listopada 2016. Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu posjetili su gosti iz Sjedinjenih Američkih Država.

Među njima vrijedi spomenuti predstavnika američke savezne države Kansas Toma Burroughsa te gradonačelnika Kansas Cityja Marka Hollanda i njegovu suprugu Julie Solomon, s kojima je bilo još tridesetak žitelja spomenutog američkog grada.

Među posjetiteljima su bili još i članovi Odbora za bratske gradove  Kansas Cityja: Bill Miller, Donald Taylor i Tom Roberts.

Posjetitelji su s ponosom istaknuli kako u Kansas Cityju imaju hrvatsku crkvu posvećenu svetom Ivanu Krstitelju te kako su ponosni na svoje hrvatske korijene. Naime u ovom gradu živi najveća skupina "prekomorskih kajkavaca", njih oko 20 tisuća, a mnogi su rodom iz okolice Karlovca.

Istaknuli su obiteljska prezimena s hrvatskim porijeklom: Sopcic, Car, Holek, Verbec, Turk i Turan. Gosti su pokazali veliki interes za kulturnu i vjersku hrvatsku baštinu te za nedavna povijesna zbivanja, a nakon obilaska Svetišta uputili su se u razgledavanje i ostalih karlovačkih znamenitosti.


Filip Pavlović
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
 
Ispišite stranicu: