HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.09.2021.

Gospin tjedan u Ozaljsko-lipničkom dekanatu



Proslavu Male Gospe, u srijedu 8. rujna 2021., i 500 godina od dolaska pavlina u Sveticama predvodio je sisački biskup mons. Vlado Košić. U svom se obraćanju posebno osvrnuo na veselje roditelja svetih Joakima i Ane kada im se rodila djevojčica Marija.

"Tako bi se trebali svi roditelji radovati novom životu i onda ne bismo u Hrvatskoj imali ovakvu lošu demografsku sliku. A i Majka Terezija je prilikom podjele Nobelove nagrade za mir rekla da mira na ovom svijetu neće biti dok će biti abortusa. Zato smo svi pozvani na suradnju s Bogom ugledajući se u Blaženu Djevicu Mariju!", zaključio je biskup Košić.


 
Blagdan Imena Marijina svečano je proslavljen u Kamanju kao župno proštenje, uz podjelu sakramenta Svete potvrde. Djelitelj Krizme bio je preč. Ivica Budinšćak koji je, između ostalog, u homiliji rekao: "Kad čovjek ode od kuće na posao ili se uda i onda javi roditeljima da dolazi kući, svi se vesele, peku se najbolji kolači, serviraju se najbolja jela, sve bude svečano. A zamislite koliko se Otac naš nebeski raduje kada mi nedjeljom sudjelujemo u svetoj misi i blagujemo Kruh nebebeski."


 
Slavlje u Ozaljsko-lipničkom dekanatu nastavlja se proslavom 700 godina od prvog pisanog spomena Vivodine u Župi svetog Lovre mučenika u nedjelju 19. rujna 2021. godine. Svečano misno slavlje predvodit će varaždinski biskup u miru mons. Josip Mrzljak.

Sanja Benković-Marković
Ispišite stranicu: