HR

Aktualnosti

Objavljeno: 31.10.2021.

Godišnje župno klanjanje u župi bl. Ivana Merza u Španskom



Godišnje župno klanjanje u župi bl. Ivana Merza u Španskom bilo je 30. listopada, gdje su sudjelovali i bili uključeni svi vjernici župne zajednice, koji su imali prigodu kroz cijeli dan odvojiti vrijeme da budu uz našega Gospodina, moleći i pjevajući.



Župno klanjanje počelo je ranom jutarnjom misom u 8 sati, a završilo je večernjom svetom misom koju je predslavio vlč. Luka Tufeković, župni vikar župe Blažene Djevice Marije Žalosne, Špansko. U uvodu slavlja vlč. Tufeković podsjetio je kako je dan kada se slavi godišnje župsko klanjanje bitan i svečan dan za župu. Podsjetio je da je godišnje klanjanje dan kada se od ujutro do večeri cijeli dan molimo, klanjamo i zahvaljujemo dragome Isusu za njegovu ljubav i stalnu prisutnost među nama.



U propovijedi je vlč. Luka govorio o važnosti cijene našega otkupljenja, Presvete Krvi Kristove koja nas čisti od grijeha. Ona nam treba dati snage za ponovno okupljanje oko temeljnih životnih vrijednosti vjernika, a to su sveta Misa, molitva i obitelj. Rekao je također kako je Isusov poziv: „Uzmite!“ žarka molba u kojoj odjekuje sve Božja želja da s nama ostvari zajedništvo bez zaprjeka, bez straha, bez dodatnih interesa.



Na kraju svete mise župnik vlč. Marko Čolak zahvalio je vlč. Tufekoviću što smo u zajedništvu proslavili Krista, našega Gospodina, zahvalivši Mu za sve što nam svakoga dana pruža na dlanu svoje ruke na naš put i u naše živote. Zbor „Put k Suncu“ predvođen Renatom Škrnjug Dodić uzveličao je ovo euharistijsko slavlje i klanjanje.

Tekst i foto: Josip Ećimović
Ispišite stranicu: