HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.02.2017.

Godišnje klanjanje i proslava sv. Valentina u župi Zabok



Župa sv. Jelene Križarice u Zaboku posebno obilježava blagdan sv. Valentina budući da u svojoj župnoj crkvi ima oltar toga sveca.

Zato je i uoči blagdana sv. Valentina u zabočkoj župi održano euharistijsko slavlje s kojim danas proslavljamo dvostruki blagdan - godišnje klanjanje, kojeg svaka župa prikazuje u Nadbiskupiji, i blagdan sv. Valentina.  „Neka nas današnji dan poveže s našim nebeskim zaštitnikom kojeg slavimo“, rekao je na početku misnoga slavlja vlč. Damir Ivanek župnik u Prišlinu, rođen u župi Zabok.

U homiliji je vlč. Ivanek istaknuo: "Danas naša župa u ime čitave Nadbiskupije klanja se pred Presvetim Oltarskim Sakramentom moleći za sve naše potrebe, osobito za obnovu duha naše Domovine, za naše obitelji, za bolesnike i patnike, za progonjene i usamljene, za roditelje i djecu, za stare i one koji su na kraju svog životnog puta. Molimo i za nova duhovna zvanja, kako u našoj župi tako i Nadbiskupiji, za svećenike, redovnike i redovnice, đakone, bogoslove i sjemeništarce. Ukratko, za svakoga čovjeka na ovome svijetu, da svi zajedno budemo svjedoci Božje prisutnosti u ovome vremenu i na ovome svijetu. 



Molimo zajedno sv. Valentina, kojeg slavimo danas, da po njegovom zagovoru postanemo bolji ljudi, ljudi ljubavi, oni koji će se sve više približiti Bogu, neka nas približi euharistijskom Kristu, koji je onda najsavršenija ljubav, milosrđe i blagost.
Molimo posebno za tjelesno zdravlje, no i za duhovno ozdravljenje kao snagu za sve životne nedaće i probleme koje nam život nanosi i neka nam bude dan duhovne obnove u ispovijedanju vjere i prihvaćanju svakidašnjih križeva i trpljenja".  

Domaći župnik Culjak zahvalio je predvoditelju misnoga slavlja na upućenim riječima ohrabrenja i poticaja  i svim vjernicima koji su bili prisutni na misnom slavlju.
                                              

Darko Fiket,
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: