HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.06.2017.

Evangelizacijska večer „Isus u centru“



U subotu, 10. lipnja u centru našega grada Zagreba u crkvi Svete Marije na Dolcu održana je evangelizacijska večer pod nazivom „Isus u centru“. 

Sama zamisao ovakve jedne večeri rodila se na Duhovnim formacijama animatora na poticaj našeg povjerenika za mlade Zagrebačke nadbiskupije, vlč. Ivana Valentića.

Cilj ovog projekta je izaći na ulice i svakog brata čovjeka pozvati na molitvu pred Presvetim oltarskim aakramentom. Evangelizacijska večer „Isus u centru“ započela je svetom misom, nakon koje je izložen Presveti oltarski sakrament, a mladi su cijelu večer pjevali razne duhovne pjesme i čitali tekstove Svetoga pisma, kako bi svakoga tko uđe potaknuli na sabranost i molitvu.

Naši mladi animatori su bili podijeljeni u tri važne skupine: prva skupina koja je zadužena za pozivanje mladih u crkvu, druga skupina koja je te iste mlade dočekivala u crkvi, upućivala na molitvu i molila zajedno s njima te treća skupina je bila zadužena za pjevanje i čitanje Božje riječi.



U crkvi su na raspolaganju, za sakrament svete ispovijedi ili za običan razgovor, bili i naši svećenici: vlč. Andrija Miličević, odgojitelj na Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu, vlč. Boris Jozić, župni vikar župe sv. Petra u Zagrebu i Povjerenik za mlade.

Naši mladi animatori su u uzburkanoj Tkalčićevoj ulici, gdje su svi mladi došli s ciljem izaći van u subotu navečer i zabaviti se, donosili jednu posebnu ponudu. Neočekivani poziv da svatko od njih stane na trenutak, ode pred Presveto i donese sve svoje potrebe, želje, probleme i poteškoće te ih u obliku molitve prikažu Gospodinu.

Kada bi ih mladi koji su vani prilazili drugima potaknuli na sam odlazak u crkvu, tamo su bili dočekani s malim lučicama, papirima i olovkama, kako bi mogli upravo te molitve koje nose u srcu, na simboličan način prikazati i predati upravo napisane na te papiriće i s upaljenom lučicom.

Mladi su u crkvi molili za svoje i njihove nakane, za svako otvoreno srce i za Kristovu blizinu u samom centru našega grada. Isus u centru grada kao simbol onogo što je još važnije, a to je da Isus mora biti u centru našeg srca, u centru našeg života, jednostavno, u centru svega onoga što činimo i jesmo.

Mnogi su ulazili bojažljivih i zabrinutih lica, a izlazili vani zahvalni i ispunjeni.

Danijela Tomić
Ispišite stranicu: