HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.04.2023.

Duhovno-rekreativni izlet mladih Župe Navještenja BDM iz Velike Gorice



U petak i subotu, 20. i 21. travnja, mladi iz Župe Navještenja BDM iz Velike Gorice uputili su se na kratki duhovno-rekreativni izlet u Carevdar, Križevce i okolicu uz pratnju župnog vikara vlč. Antonija Kovačića.

Putovanje je započelo molitvom u pastoralnom centru „Nazaret“ te se krenulo u Carevdar, gdje ih je dočekao župnik vlč. Dominik Jaić. Nakon kratkog druženja i upoznavanja s poviješću župne crkve sv. Barbare, mladi su se okupili na misnom slavlju. Dan se nastavio polaskom u Križevce, gdje su mladi razgledali konkatedralu Svetog Križa te župnu crkvu svete Ane u pratnji tamošnjeg župnika preč. Stjepana Sovičeka. Osim rimokatoličkih crkava, mladi su posjetili i grkokatoličku katedralu Presvete Trojice i prostor njihovog ordinarijata te uvidjeli sličnosti i razlike u obredima. Pri povratku u Carevdar, vlč. Antonio održao je duhovni nagovor o silasku Duha Svetoga na Majku Božju. Nakon večernjeg druženja i igara, izmolili su Povečerje i zaključili prvi dan izleta.

Subota je započeta jutarnjom molitvom časoslova te doručkom nakon čega su se mladi zaputili na Kalnik, gdje su im se pridružili mladi iz Samobora te su zajedno planinarili do vrha Vranilac. Kod crkve sv. Brcka dočekao ih je župnik vlč. Zlatko Lepčić, gdje su potom slavili svetu misu. Ručak i odmor pripremili su im župljani Župe sv. Petra, Orehovec u Stražincu. Nakon obilaska crkve sv. Petra apostola u Svetom Petru Orehovcu uz pratnju tamošnjeg župnika vlč. Krunoslava Detića, mladi su odslušali nastavak duhovnog nagovora vlč. Antonija o silasku Duhova nad apostole.

Uz molitvu krunice, mladi su se vratili u Veliku Goricu radosni i ojačanog zajedništva.

Sara Banić, župni animator
 






Ispišite stranicu: