HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.11.2016.

Duhovna obnova za odrasle župljane župe Bistra



Uoči svetkovine Krista Kralja, u župi sv. Nikole biskupa u  Bistri održana je dvodnevna duhovna obnova za odrasle. Započela je zazivom Duha Svetoga u župnoj crkvi i molitvom, a zatim se nastavila kroz predavanje. Više od 90 sudionika razmišljalo je o vrlo zahtijevnoj temi „Uskrsnuće“, koju je egzegetski konkretno približila s. Mirjam Kuštreba, iz Družbe Klanjateljica Krvi Kristove.



Polazište je bio tekst iz Lukina evanđelja 20,27-38. Tijekom zajedničke rasprave do izražaja su došla vjernička svjedočanstva i razmišljanja prisutnih. Cilj duhovne obnove bio je jačanje kršćanskog identiteta i istina vjere nauka Katoličke Crkve. Euharistijskim klanjanjem u duhu zahvalnosti za dar vjere u uskrsnuće, pred kraj prvoga dana sudionici obnove uputili su Gospodinu čežnje srca, a nakon klanjanja u zajedničkoj molitvi i uz paljenje svjeća prisjetili se svih stradalih u Vukovaru.



Drugi dan obnove započeo je molitvom krunice i ispitom savjesti, a kroz sakrament ispovjedi pripremili su se za slavlje svete mise. Nakon svete mise s. Danijela Anić približila je sudionicima korake kvalitetnog čitanja Svetog pisma i kroz zajedničo razmišljanje potaknula sudionike na konkretno življenje Evanđelja. Na duhovnoj su obnovi sudjelovali članovi Mješovitog zbora, Pastoralnog vijeća, Prijatelji Malog Isusa, Volonteri Caritasa te drugi angažirani vjernici naše župe. T.K.
Ispišite stranicu: