HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.11.2016.

Duhovna obnova za mlade Krapinskog dekanata



U subotu, 19. studenoga 2016. godine u Župi sv. Nikole biskupa u Krapini održana je duhovna obnova za sve mlade iz Krapinskog dekanata, na kojoj su sudjelovali i gosti iz Kutine.

Duhovna obnova počela je u 10 sati molitvom koju je predvodio vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva u Zagrebačkoj nadbiskupiji, koji je naglasio da u ovoj duhovnoj obnovi svatko od nas započinje svoj put k prepoznavanju svoga poziva, a zatim ga svjedoči svojim životom.

Temeljna pitanja o kojima su mladi promišljali bila su: Koja je moja najdublja želja? Koja je moja lažna želja koja me odvodi od mog cilja i puta? Kako se ostvariti i kako oplemeniti svoj život u zajednici u kojoj živim i s kojim ciljem? I na kraju, tko je tvoj duhovni otac i kakav značaj on ima u tvome životu?



Vlč. Jakov mlade je potaknuo na otkrivanje poziva, molitvu, borbu protiv straha te pouzdanje u vodstvo Crkve koja je majka, kroz otvorenost Božjoj riječi, kroz molitvu i kroz iskustvo zajednice.

Ne bojte se cijeloga sebe darovati Bogu jer to će biti vaš dar, vaše zlato darovano novorođenome Djetetu Isusu u božićnoj noći, a zatim vašim obiteljima iz kojih dolazite, prijateljima i župnim zajednicama. Ne čekaj, već djeluj i ostvaruj - poručio je vlč. Rađa mladima.



Duhovna obnova završila je u crkvi, euharistijskim klanjanjem pred Presvetim, a zatim misnim slavljem koje su animirali mladi iz župe Krapina.

Druženje je nastavljeno u prostorijama pastoralnog centra.

Darko Fiket
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: