HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.02.2017.

Duhovna obnova za članove Katoličkih športskih liga



U petak 3.veljače 2017., u župi blaženog pape, Ivana XXIII., športaši Katoličkih športskih liga, održali su duhovnu obnovu na kojoj se okupilo više od četiristo športaša iz raznih športova i župa, ali i športaša profesionalaca.
Posebnost „pastorala športaša“ je u tome što osim aktivnosti na terenu njeguje i duhovni aspekt koji daje smisao cjelokupnom pstoralu.

Tako pastoral iz jedne univerzalne športske slike prelazi u evangelizacijski oblik te se kao takav dinamizira kroz radost igre i veselje susreta i postaje živa komunikacija osoba športaša koji vjeruju u Isusa Krista.

Duhovnu obnovu predvodio je vlč. Ivan Valentič, predstojnik Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije koji je u nagovoru istaknuo i na jedan poseban način pokazao važnost Božjih zapovijedi. Naveo je važnost komunikacije kao najvažnijeg socijalnog procesa, ali i odnosa prema Gospodinu, kako i na koji način komunicira Otac sa nama, mi sa Ocem  ali i kako komuniciramo mi međusobno.

Bit same komunikacije je zajedništvo, a dobra komunikacija je kad se sugovornici u komunikacijskom procesu dovedu upravo do zajedništva, što je za športaše iznimno važno u razvoju međusobnih "timskih" odnosa, ali i svog osobnog odnosa prema Bogu.  
Komunikacijskim činom prepoznajemo i ostvarujemo se kao ljudi dok nam sadržaj komunikacije govori o duhovnosti komunikatora.

Susret mladih športaša završio je mnogim pitanjima koja su bila pretočena iz svakodnevnih životnih situacija pa do one konkretne situacije na športskom polju.

Marijan Spehnjak, tđ
Povjerenik za pastoral športaša
Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: