HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.10.2016.

Duhovna obnova udruge sv. Vinka u Vrapču



Područno vijeće udruge sv. Vinka održalo je u subotu, 8. listopada drugi puta zaredom godišnju duhovnu obnovu u Župi sv. Barbare u Vrapču. Duhovni dio susreta vodio je p. Dario Grbac, lazarist iz Novigrada na Dobri. P. Dario je pokušao povezati aktualna zbivanja u svijetu s karizmom sv. Vinka Paulskog, te je protumačio smjernice Udruge za djelovanje u konkretnim sredinama u kojima se članovi nalaze.

Nakon nagovora p. Darija prisutni su se uključili u diskusiju u kojoj su članovi govorili o svojim iskustvima u radu s potrebitima.

Nakon nagovora bilo je misno slavlje, te zajednički ručak za sve okupljene.

Na duhovnoj obnovi bili su prisutni gđa Ruža Tomić, predsjednica područnog vijeća, te g. Igor Pranjić, predsjednik krovne Udruge sv. Vinka. U svojem izlaganju g. Pranjić prezentirao je rad Udruge na nacionalnoj razini, te dao smjernice za rad Udruge na terenu.

Područno vijeće udruge sv. Vinka sastoji se od konferencija iz Varaždina, Zagreba, Lužnice, Jastrebarskog i Kapele. Na cjelodnevnom susretu okupilo se pedesetak članova Udruge sv. Vinka koji su s ovog susreta otišli duhovno obnovljeni, te ojačani međusobni svjedočanstvima u radu s potrebitima.
Ispišite stranicu: