HR

Aktualnosti

Objavljeno: 30.03.2019.

Duhovna obnova mladih iz Ivanje Reke i Jelkovca u Kalju



U subotu 30. ožujka 2019. skupina od pedeset mladih, iz župa sv. Ivana Krstitelja – Ivanja Reka i sv. Ivana Pavla II., pape u Jelkovcu, bila je na cjelodnevnoj duhovnoj obnovi u Kalju na Žumberku. Raspoložene mlade dočekala je dobrodošlicom gostoljubiva voditeljica Caritasovog odmarališta gđa. Melita Madirazza koja se brinula cijelog dana da mladima ništa ne nedostaje.

Obnova je započeta zazivom Duha Svetoga, kako i dolikuje, nakon čega su tijekom dana razmatrali tri teme, te su se mladi podijelili u grupe i tako razmjenjivali svoja iskustva vjere. Tako se razmišljalo i razgovaralo o tome kako je život kršćana, osobito mladih, drugačiji od onoga koji nam se svakodnevno nudi; kako je moguće produbiti svoj kršćanski život te o osobnom životnom poslanju. Sve je dodatno bilo prožeto igrama i druženjem u vremenu između nagovora.

S obzirom na  sunčan i topao dan, mnogi su iskoristili ovaj boravak na gori, tišinu i ljepotu Žumberka za osobno razmatranje, ispovijed ili razgovor. Kako je vrijeme odmicalo, raspoloženje je bilo sve bolje i zajedništvo mladih okupljenih oko Isusa, gotovo opipljivo. Vrhunac duhovne obnove bilo je slavljenje svete Euharistije.

Župni vikar Željko Nestić, homilijom je zaokružio dan tumačeći evanđeoski ulomak o molitvi carinika i farizeja. Na povratku prema Zagrebu, mladi su se zaustavili u nezaobilaznom Krašiću. Tamo ih je  dočekao vlč. Ivan Vučak, župnik u Krašiću, koji je mladima u kratkim crtama na zanimljiv način približio našeg blaženika Alojzija Stepinca. Zajedno su izmolili molitvu za skoro proglašenje svetim i obišli spomen sobe u župnoj kući.
Ispišite stranicu: