HR

Aktualnosti

Objavljeno: 09.05.2024.

Duhovna obnova korisnika i djelatnika Caritasovog prihvatilišta

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je u svojoj kući za odmor u Kalju trodnevnu duhovnu obnovu za korisnike i zaposlenike Prihvatilišta za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu. Program obnove pod nazivom "Ostani s nama, Gospodine!" vodio je duhovnik Caritasa vlč. Dragutin Goričanec, koji je ujedno i župnik Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Završju, povjerenik Zagrebačke nadbiskupije za pastoral osoba s invaliditetom te duhovnik Humanitarne udruge "Job".
 
Vlč. Goričanec je, uz duhovne nagovore i svjedočanstva iz osobnog života te svakodnevnim služenjem mise, dotakao srca svih sudionika koji su na kraju obnove posvjedočili da im je ovo bilo prekrasno iskustvo te da su osjetili zajedništvo i mir. "Uz otajstva krunice razmišljali smo o smislu života i pitali se tko smo, odakle smo i kamo idemo?"

Nekoliko korisnika se ispovjedilo i pričestilo, a među njima je bio i pedesetčetverogodišnji korisnik koji se ispovjedio nakon 44 godine. Rekao je da se sada osjeća prekrasno i lagano kao da mu je netko s leđa skinuo teret od 50 kg. "Uz toliko toga lijepoga, jedan korisnik Prihvatilišta ugodno je iznenadio svojim glazbenim umijećem te je za vrijeme svete mise svirao orgulje i tako doprinio da ugođaj bude puno ljepši i svečaniji", izjavila je voditeljica Caritasova Prihvatilišta za beskućnike Iva Hrvačić, koja je pratila obnovu od 6. do 8. svibnja zajedno s još dvoje Caritasovih zaposlenika.
 
Kako je ovu grupu u žumberačkoj prirodi poslužilo dobro vrijeme, osim kroz duhovni dio programa, sudionici su se družili i kroz društvene igre i sportske aktivnosti.
 
Od pozitivnih dojmova sudionika obnove izdvajamo sljedeće: "Zahvaljujem vlč. Goričancu, gospođi Ivi i Caritasu što su nam omogućili ovu predivnu duhovnu obnovu u Kalju. Nikada nisam imao priliku ići na ovako nešto i sigurno ću pamtiti ovu duhovnu obnovu jako dugo. Hvala vam!" (Josip, 64)
 
"Veliko hvala na duhovnoj obnovi i iskrenom svjedočanstvu iz života patera Drageca. Veoma dojmljivo i poučno izlaganje koliko vjera u Božju riječ može pomoći u svakodnevnom životu i životnim padovima." (Ivica, 51).
 
Više o Caritasovoj Kući za odmor u Kalju možete doznati ovdje.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: