HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.11.2016.

Duhovna obnova i svetkovina Krista Kralja u šalatskom sjemeništu



Proteklog vikenda, 19. i 20. studenoga 2016. godine, zajednica Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati imala je mjesečnu duhovnu obnovu koju je predvodio dehonijanac Andrzej Wosko, upravitelj Župe blaženog Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini.

Ovo je bio i Vikend u sjemeništu za dvadesetoricu osmaša pristiglih iz Zagrebačke nadbiskupije, Đakovačko-osječke nadbiskupije te Sisačke biskupije. U predvečerje zatvaranja Jubileja milosrđa za sveopću Crkvu, sjemenišna zajednica je častila relikvije sv. Faustine Kowalske i sv. Ivana Pavla II.

Kroz živote ovih dvoje svetaca voditelj je potaknuo sjemeništarce da časte Božje milosrđe te da se uzdaju u zahvate Božje providnosti na životnim putovima. Naglasio im je kako će u tome uspijevati ako s povjerenjem pristupaju sakramentu milosrđa, koji je sveta ispovijed te izvoru života koji je euharistija.

Na svetkovinu Krista Kralja, duhovna obnova se nastavila kroz već tradicionalno euharistijsko klanjanje koje su kroz čitav dan animirali sjemeništarci uz razmatranja o djelima milosrđa Majke Terezije prema knjizi Poziv na milosrđe.
Ispišite stranicu: