HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.06.2017.

Duhovi i prva sveta prva pričest na Vivodini



„Slavimo rođendane, imendane i razne obljetnice te na trenutak želimo zaboraviti da nam je teško i želimo da ta radost slavlja potraje. Koliko je samo napora, tuge i žalosti potrebno za taj trenutak radosti! Danas slavimo rođendan Crkve – dan kada je apostolima dana vlast da otpuštaju grijehe, da oni kojima oproste budu oprošteni, a onima kojima zadrže budu zadržani, da krste sve ljude u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

Apostoli su to poslušali i učinili to veliko djelo Crkve. A ta Crkva i danas živi ovdje na našim prostorima gdje su naši preci obitavali, iako u siromaštvu i nedaćama, sve od davne 1321. godine otkada je pismeno naša Vivodina imenom ostala zabilježena.

Generacije prije nas su nam namrle tu baštinu vjere, ovo zdanje i ostala je ova živa zajednica te je na nama da se i dalje trudimo i radujemo rođenju svakog novog djeteta.

Čuli smo danas da je isti Duh, a različiti darovi. Svi smo mi našem Bogu jednako dragi kao i ova naša dječica koja će po prvi puta pristupiti stolu Gospodnjem“ - rekao je domaći župnik vlč. Andrija Markač predvodeći na svetkovinu Duhova 4. lipnja euharistijsko slavlje u Župi sv. Lovre na Vivodini.
 
Ispunjena crkva svetog Lovre tog je dana odisala posebnom radošću i osmjesima mladih župljana Filipa, Lucije, Pauline, Roberte, Tanje i Josipe, koji su primili prvu svetu pričest.


Sanja Benković Marković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: