HR

Aktualnosti

Objavljeno: 01.10.2017.

Drugi dan trodnevnice na Trnjanskoj Savici



U nedjelju, 1. listopada 2017., drugoga dana trodnevnice uoči svetkovine Stepinčeva na Trnjanskoj Savici večernjoj sv. misi prethodila je u 17 sati molitva u parku za obraćenje i ozdravljenje svih građana naše domovine, i to upravo na mjestu na kojemu je trebala niknuti crkva u čast blaženomu Alojziju Stepincu, a koje je postalo mjesto prijepora i podjela.

Molitva je započela s pjesmom Pastiru dobri Alojzije, a potom je pročitana Stepinčeva Duhovna oporuka vjernicima iza koje se molila Krunica pobjede i Molitva za proglašenje blaženoga Alojzija Stepinca svetim te molitva za izgradnju naše župne crkve.

U ispunjenom predvorju OŠ Jure Kaštelana  nakon molitve krunice i prilike za sv. ispovijed misno je slavlje predvodio vlč. Ivica Tolla, župnik Župe sv. Antuna Padovanskoga iz Generalskoga Stola.



Istaknuo je kako je lijepo imati crkvu u svojem naselju i pribivati euharistiji u kojoj se Krist daruje svima. I grešnima i onima koji misle da nisu grešni pa samo o velikim blagdanima dolaze na svetu misu.

Daruje se osobito grešnima jer je njegova ljubav tolika da je ljudskom umu nepojmljiva pa i danas, kao i u Isusovo vrijeme, može izazvati zbunjenost. Jer i grešnici se mogu čak i na smrtnom času obratiti, i njih može u tom času Božja ljubav dotaknuti pa će poput  razbojnika na križu prije drugih dospjeti u kraljevstvo nebesko.

Ljudi se danas stalno nečega boje, nisu radosni, a imaju najjaču zaštitu - Isusa Krista jer gdje je on, nema mjesta zlu i strahu. Treba se radovati jer Isus jest umro, ali je i uskrsnuo. Treba u tamu donositi Isusa, svjetlo i radost. Ako Isusa ljubimo, naš će put biti Gospodinov put, zaključio je vlč. Tolla.

Nakon svete mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje popraćeno pjesmom i glazbom Zbora mladih.


Marija Znika
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: