HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.08.2017.

Dr.sc. Marijan Franjčić ustoličen za kanonika



Odlukom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i prema Statutima Prvostolnog kaptola zagrebačkog, u zagrebačkoj katedrali u utorak 22. kolovoza, za kanonika je ustoličen dr. sc. Marijan Franjčić.

Obred ustoličenja predvodio je kanonik kantor mons. Stjepan Kožul, a svjedoci su bili kanonici mons. Ivan Miklenić i mons. Juraj Batelja. Pred prisutnim kanonicima, prebendarima i uzvanicima dr. Franjčić izrekao je ispovijest vjere te kanoničku prisegu. Ustoličenjem dr. Franjčića Prvostolni kaptol zagrebački broji petnaest kanonika.

Dr. Marijan Franjčić, rođen je 2. veljače 1952. godine u Jalžabetu; za svećenika je zaređen 27. lipnja 1976. godine. Kao župni vikar službovao je u Župi Uzvišenja Sv. Križa u Sisku od kolovoza 1977. do kolovoza 1983. godine. Upravitelj Župe Uznesenja BDM u Pakracu bio je od kolovoza 1983. do 1993. godine, kada je vršio i službu bilježnika Pakračkog dekanata.

Za upravitelja Župe Rođenja BDM u Zagrebu – Šanci-Savica, imenovan je u srpnju 1993. godine, gdje ostaje do kolovoza 1999. godine. Nakon toga imenovan je župnikom u Župi Sv. Marka Križevčanina u Zagrebu. Službe župnika razriješen je u srpnju 2007. godine te imenovan ravnateljem Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu – Odsjek pedagogoije – Sveučilište u Zagrebu, 18. srpnja 2011. godine, doktorirao je s temom: Religijska inkulturacija i razvoj interkulturalne osjetljivosti u nastavi vjerskog odgoja. Pozvani je član II. sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: