HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.06.2016.

Dopunski obredi krštenja za peto i šesto dijete obitelji Adanić



U nedjelju, 19. lipnja 2016. godine tijekom župnog euharistijskog slavlja u Župi Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu izvršeni su dopunski obredi krštenja za Benjamina i Dominika Adanića - peto i šesto dijete u obitelji Franje i Željke Adanić (rođ. Kovačević).
 
Budući da su se dječaci nalazili u smrtnoj opasnosti, sakrament krštenja je udijeljen odmah u bolnici po njihovu rođenju, a sakrament je udijelio vlč. Ivan Grbešić. Dopunske obrede sakramenta krštenja udijelio je domaći župnik Ivica Cik, koji je ujedno u propovijedi naglasio važnost krštenja djece te dar života u mnogobrojnim obiteljima.

Dodao je da su ovakvi događaji izuzetno važni za župnu zajednicu te kako su roditelji novokrštenika prošli "milosni put" - istodobno je rođeno tri dječaka, a jedno dijete je ove godine preminulo.
 
Na kraju misnog slavlja župnik Ivica čestitao je obitelji novokrštenika te je uručio prigodne darove Zagrebačke nadbiskupije.
 
Obitelj Adanić ima šestero djece: Jakov (rođ. 2008 godine), Filip (2009. godine), Juraj (2011. godine), Bartol (2013. godine), Benjamin i Dominik (rođeni 2015. godine), te Bernard (rođen 2015., a umro 2016. godine).

Vladimir Marić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: