HR

Sinoda

Održana završna sjednica Predsjedništva SinodePod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u petak, 13. travnja 2018., u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, održana je jedanaesta sjednica Predsjedništva Sinode. Na sjednici su sudjelovali svi članovi Predsjedništva.
           
Nakon pozdravnih riječi kardinala Josipa Bozanića i molitve za Sinodu, pročitan je zapisnik s desete sjednice Predsjedništva koji je jednoglasno prihvaćen. Zatim je tajnik Sinode iznio sveobuhvatni osvrt na zasjedanja Sinode te pritom naveo neke statističke podatke s obzirom na sudjelovanje članova Sinode u radu sinodskih zasjedanja.

Nadovezujući se na izvještaj Tajnika, svi članovi Predsjedništva osobno su se osvrnuli na odvijanje sinodskih zasjedanja te iznijeli svoje dojmove. Budući da je ova sjednica bila i posljednja sjednica Predsjedništva Sinode, Kardinal je zahvalio svim članovima Predsjedništva na trudu koji su uložili u planiranje i organizaciju svih sinodskih zasjedanja.

Središnja točka sjednice bila je formiranje radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode, tj. sinodskih izjava i odluka koje će biti jasne smjernice za pastoralno djelovanje i život Zagrebačke nadbiskupije u budućnosti.

Odlučeno je da Radnu skupinu, pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kard. Josipa Bozanića, čine: mons. dr. Ivan Šaško, delegirani predsjednik, mons. Mijo Gorski, mons. dr. Stjepan Kožul, mons. dr. Stjepan Baloban, dr. Blaženka s. Valentina Mandarić, dr. Ante Crnčević, OFM, preč. mr. Marko Kovač i preč. dr. Denis Barić.

Prva sjednica Radne skupine bit će održana 11. lipnja 2018., na kojoj će biti dogovorena metodologija rada za izradu Završnoga dokumenta Sinode.
 
 
Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: