Petnaesta „Dobrotvorna kavica“ za Caritas

21.12.2012.

 

Tradicionalna adventska „Dobrotvorna kavica“, koju je za potrebe Caritasa gradonačelnik Milan Bandić prvi puta upriličio davne 1998. godine, ove godine organizirana je 20. prosinca u Maloj kavani na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Humanitarno druženje okupilo je stotinjak gradonačelnikovih suradnika i prijatelja, a ispred Caritasa Zagrebačke nadbiskupije nazočna je bila ravnateljica č. s. Jelena Lončar. Ravnateljica je sudionicima Kavice zahvalila na odazivu i novčanim darovima te im zaželjela čestit Božić, a za bolje upoznavanje s radom Caritasa podijelila novi broj informativnog biltena ove nadbiskupijske karitativne ustanove.

Kao posebnog gosta na ovom događaju zagrebački gradonačelnik je srdačno pozdravio apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Alessandra D'Errica s kojim ga veže višegodišnje prijateljstvo. Nadbiskup D'Errico, unatoč brojnim obvezama, odazvao se na gradonačelnikov poziv u znak podrške ovoj inicijativi za ljude u potrebi. Pritom je naglasio da crkvene i civilne institucije moraju zajedno raditi na socijalnom području. „Nikada se neću umoriti ponavljati da nam je potrebna socijalna harmonija, sinergija svih onih koji rade na dobrobit ljudi. Gradonačelnik je u tome primjer i učitelj“, naglasio je nuncij D'Errico te gospodinu Bandiću zahvalio na pomoći koju daje zagrebačkom Caritasu već petnaest godina. Zaželjevši gradonačelniku sve najbolje u novoj godini, čestitao je Božić svim stanovnicima Grada Zagreba.

Gradonačelnik Bandić zatim je s gostima i suradnicima posjetio Zagrebačku kuću solidarnosti na djelu koja se nalazi u blizini Male kavane.

Za potrebe djece koja se nalaze na institucionalnoj skrbi u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, ove godine na Dobrotvornoj kavici prikupljeno je 59.000,00 kuna.

Stjepan Moškatelo

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr