Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Petnaesta „Dobrotvorna kavica“ za Caritas

 

Tradicionalna adventska „Dobrotvorna kavica“, koju je za potrebe Caritasa gradonačelnik Milan Bandić prvi puta upriličio davne 1998. godine, ove godine organizirana je 20. prosinca u Maloj kavani na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Humanitarno druženje okupilo je stotinjak gradonačelnikovih suradnika i prijatelja, a ispred Caritasa Zagrebačke nadbiskupije nazočna je bila ravnateljica č. s. Jelena Lončar. Ravnateljica je sudionicima Kavice zahvalila na odazivu i novčanim darovima te im zaželjela čestit Božić, a za bolje upoznavanje s radom Caritasa podijelila novi broj informativnog biltena ove nadbiskupijske karitativne ustanove.

Kao posebnog gosta na ovom događaju zagrebački gradonačelnik je srdačno pozdravio apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Alessandra D'Errica s kojim ga veže višegodišnje prijateljstvo. Nadbiskup D'Errico, unatoč brojnim obvezama, odazvao se na gradonačelnikov poziv u znak podrške ovoj inicijativi za ljude u potrebi. Pritom je naglasio da crkvene i civilne institucije moraju zajedno raditi na socijalnom području. „Nikada se neću umoriti ponavljati da nam je potrebna socijalna harmonija, sinergija svih onih koji rade na dobrobit ljudi. Gradonačelnik je u tome primjer i učitelj“, naglasio je nuncij D'Errico te gospodinu Bandiću zahvalio na pomoći koju daje zagrebačkom Caritasu već petnaest godina. Zaželjevši gradonačelniku sve najbolje u novoj godini, čestitao je Božić svim stanovnicima Grada Zagreba.

Gradonačelnik Bandić zatim je s gostima i suradnicima posjetio Zagrebačku kuću solidarnosti na djelu koja se nalazi u blizini Male kavane.

Za potrebe djece koja se nalaze na institucionalnoj skrbi u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, ove godine na Dobrotvornoj kavici prikupljeno je 59.000,00 kuna.

Stjepan Moškatelo