HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.12.2016.

Biskup Šaško krstio Davida Alojzija, osmo dijete obitelji DeurPomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško predvodio je na treću nedjelju došašća, 11. prosinca 2016. godine euharistijsko slavlje u Župi svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.  

Koncelebrirali su  župnik preč. Antun Sente i prof. dr. sc. Ante Crnčević. Tijekom euharistijskog slavlja biskup Šaško je uz Davida Alojzija Deura, krstio još dvoje naših župljana: Šimuna Krčalića i Tonku Lovrić.

U uvodu slavlja treće nedjelje došašća mons. Ivan Šaško prenio je Kardinalove čestitke i blagoslovne molitve roditeljima, gospodinu Anti i gospođi Anđi Deur, kao i njihovoj djeci: Mateju, Ivanu, Eugenu, Domagoju, Emanueli, Esteri, Mihaelu, te najmlađemu djetetu Davidu Alojziju. Pozdravio je kumove Josipa i Biljanu Klemm, te rodbinu i prijatelje obitelji Deur.

Čestitao je župnoj zajednici u Sesvetskim Selima u kojoj živi obitelj Deur pokazujući hrabrost, nesebičnost i zahvalnost za dar djeteta. Biskup je istaknuo da je nedjelja dan na koji su kršćani oduvijek slavili krštenje, pripadnost Isusu Kristu i Crkvi, zahvaljujući Bogu za dar zemaljskoga i vječnoga života. "Zato je lijepo, snažan je proročki znak što danas u ovoj župi krstimo još dvoje djece: Šimuna iz obitelji Krčalić i Tonku iz obitelji Lovrić. I njih srdačno pozdravljam, u radosti s roditeljima: Igorom i Anđelkom, Vilimom i Rozalijom, kumovima, rodbinom i prijateljima", kazao je biskup.U homiliji je podijelio radost što se u ovome slavlju po sakramentu krštenja vidi stvarnost Kristove slobode. U krštenje su unijeti upravo sadržaji koji jasno govore da nam Bog daje da vidimo, čujemo, da možemo hodati, da nas čisti i prosvjetljuje, da naše siromaštvo i strah pretvara u bogatstvo i radost.

Osim toga, obitelji s puno djece ne govore samo o važnosti otvorenosti životu i poniznosti pred Bogom, nego i o vjeri i strpljenju. Svi imamo dvojbe, ali one se nadilaze ljubavlju; svi možemo biti iskušavani nestrpljenjem, ali nas ljubav čini strpljivima. Osmero djece – koliko je tu utkano ljubavi i strpljenja. Pa i sam rast djeteta nas uči da radost života ne dolazi žurbom.
           
Lijepo je s time povezati i prisutnost hrvatskih branitelja. Njihova čvrstoća živjela je od pouzdanja u Boga. Njihova strpljivost je velika pouka za naše osobne živote i za život hrvatske domovine.„I dok nas tako gledam, u zajedništvu raznih životnih putova s Bogom, u prisutnosti predstavnika hrvatskih državnih vlasti, na čelu s gospođom predsjednicom Republike, mogu samo ponoviti riječi današnje ulazne antifone: Radujte se u Gospodinu uvijek! Gospodin je blizu, Gospodin je među nama!“ zaključio je biskup Šaško.
 
Na kraju svete mise, župnik Antun Sente pozdravio je predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića uručivši im prigodni poklon, monografiju župe koja je izdana povodom 35. obljetnice osnutka župe i 25. obljetnice izgradnje crkve.
           
Po završetku mise, Predsjednica je posjetila i Adventsku kućicu, te se fotografirala i razgovarala sa brojnim vjernicima.
                                                                                                                     

Mato Fofić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Podijelite na: