HR

Aktualnosti

Objavljeno: 30.06.2023.

Dječje ljeto u Župi svete Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu



U Župi svete Terezije od Djeteta Isusa od 26. do 29. lipnja 2023. godine održalo se željno iščekivano Dječje ljeto – oratorij za djecu u dobi od 6 do 13 godina. Ovogodišnji oratorij pod geslom „Biblija – Božja riječ za svakoga od nas“, okupio je 50-ak djece predškolske i osnovnoškolske dobi koja su zajedno s krizmanicima, srednjoškolcima i studentima animatorima i volonterima župe sudjelovala u programu duhovno-zabavnog i odgojnog karaktera s ciljem kvalitetnog provođenja praznika u radosnom duhu Božje riječi u okrilju crkvene zajednice.



Četverodnevni program započinjao bi okupljanjem i doručkom, a nakon zajedničke molitve i zahvale, nastavljao se aktivnostima zajedničke kateheze, timske igre, kvizova, kreativnih igara i rada u grupama. Sudionici su imali vrijeme za ručak i slobodnu igru. Djeca su bila podijeljena u četiri grupe imenovane prema biblijskim osobama i pojmovima – Mojsijevci, Abrahamovci, Noajevci i Bijela golubica. Tijekom programa skupljali su bodove u raznim natjecateljskim aktivnostima.



Prvi je dan započeo zanimljivim predstavljanjem svih sudionika s pomoću simbola. Na katehezi prvog dana djeca su se detaljnije upoznala s Biblijom i važnošću Svetog pisma za naš svakodnevni život, nakon čega je svako dijete napisalo svoje pismo Bogu. Prvi je dan obilježilo i slavljenje svete mise. Kateheza drugog dana bila je posvećena prorocima i njihovoj ulozi u kršćanskom životu te pitanjem možemo li i mi biti proroci u današnjem svijetu. Drugog su dana oratorij posjetili farmaceuti te poučili djecu kako izraditi hranjive kreme za kožu, što su djeca s velikim zanimanjem i veseljem prihvatila. Treći dan uključivao je katehezu na temu evanđelista, zatim izradu drvene krunice, narukvice, te molitvu krunice.



Posljednji dan oratorija bio je već tradicionalno „vodeni dan“ pa su djeca uživala u radosti špricanja i igre uz pomoć prskalica izrađenih vlastitim rukama. Ovogodišnji je oratorij završen pjesmom i molitvom zahvale za sve osmijehe, radost, sreću, prijateljstva, nova znanja, iskustva i obilja koja su sudionici primili. Iščekivanje sljedećeg oratorija bit će lakše uz predivne uspomene koje će svi ponijeti svojim domovima uz poruku da je radost svakodnevnog života utkana u Božjoj riječi upućenoj svakom od nas.

(Ivana F.)
Ispišite stranicu: