HR

Aktualnosti

Objavljeno: 28.11.2013.

Djeca iz Kuće Emaus u posjetu Krapini

 

U organizaciji Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski« i Mjesnog odbora Dubec, djeca i djelatnici Caritasove Kuće »Emaus« 23. studenoga posjetili su Krapinu i Muzej krapinskih neandertalaca.

»Ovaj izlet, koji je bio ujedno i zabavan i poučan, organizirala je dugogodišnja prijateljica Kuće Emaus gospođa Nada Mednolučanin zajedno sa svojim suradnicima. Na kratak put krenuli smo ujutro u 8 sati, a po dolasku u Krapinu najprije smo razgledali Muzej krapinskih neandertalaca. Pritom smo s velikim zanimanjem upoznali bogatstvo njegovih multimedijalnih sadržaja.

Tijekom kratke šetnje Krapinom upoznali smo se s poviješću ovoga grada. Posjetili smo i crkvu Sv. Nikole biskupa u kojoj smo se pomolili i otpjevali jednu duhovnu pjesmu, a u pobožnosti predvodila nas je odgajateljica časna sestra Nevena.

Poslije objeda u restoranu Neandertal vratili smo se u Zagreb radosni zbog svega što smo vidjeli i čuli te zahvalni darovateljima koji su nam priredili ovako lijep i zanimljiv izlet koji se dojmio sviju nas«, izjavila je v.d. stručnog voditelja Kuće gospođa Sandra Žitković Bunčić, naglasivši pritom da je najdojmljivio bio hiperrealističan prikaz sedamnaest figura neandertalaca koje je izradila francuska kiparica Elisabeth Daymes. (CZN)

Ispišite stranicu: