HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.10.2022.

Djeca i mladi u Jelkovcu uključili se u molitvenu inicijativu "Milijun djece mole krunicu za jedinstvo i mir"

Papinska zaklada "Pomoć Crkvi u nevolji" (ACN) i ove je godine pozvala župe, vrtiće, škole i obitelji da se pridruže godišnjoj molitvenoj inicijativi "Milijun djece mole krunicu za jedinstvo i mir".



Župa Ivana Pavla II., pape u Jelkovcu uključila se u ovu inicijativu i na taj način započela pripremu za slavlje trodnevlja uoči župnog blagdana. Uvod su u utorak 18. listopada, na blagdan sv. Luke evanđelista, upriličila djeca i mladi iz župe sudjelujući u molitvenoj inicijativi. Odazvao se značajan broj djece i mladih naše župe te su radosno sudjelovali predmoleći krunicu, ministrirajući, čitajući i pjevajući tijekom svete mise.

Svrha ove kampanje je moliti za mir i jedinstvo u cijelom svijetu, a istovremeno potaknuti djecu i mlade na povjerenje u Boga u teškim vremenima.

U Župi svetog Ivana Pavla II., pape svečano se proslavlja trodnevnica uoči samog blagdana u subotu 22. listopada. Svečano misno slavlje na sam blagdan predvodi preč. Josip Golubić, župnik Župe sv. Petra u Zagrebu i dekan Maksimirsko-trnjanskog dekanata.
 
 

Ana Nilić
Ispišite stranicu: