HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.08.2016.

Devetnica na čast Majci Božjoj Vukovinskoj

Dragi štovatelji Majke Božje Vukovinske, pozivamo Vas u župnu crkvu u Vukovini, u lijepo nam srce Turopolja, gdje ćemo se od 6. do 14. kolovoza Devetnicom pripremati za naše župno proštenje, svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo – Velika Gospa.

Svaku večer devetnica započinje u 19 sati marijanskom pobožnošću i sv. krunicom, a u 19.30 sati pjevana je večernja sveta misa s misijskom propovijedi, dok ćemo na kraju svete mise imati posvetnu molitvu Gospi Vukovinskoj te ophod oko oltara.

Uz župnika, ujedno i dekana Velikogoričko-odranskog dekanata, preč. Đuru Saboleka, i župnog vikara vlč. Tomislava Krajačića ove godine Devetnicu prevodi i propovijeda vlč. Ivica Cujzek, prefekt u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.
SVAKOG DANA  PRILIKA ZA SVETU ISPOVIJED.
 
Na svetkovinu VELIKE GOSPE, svete mise biti će u 7, 9, 11 i 18 sati.

SVEČANO EUHARISTIJSKO SLAVLJE NA VELIKU GOSPU U 11 SATI PREDVODI I PROPOVIJEDA VLČ. IVICA CUJZEK (sveta misa slavit će se na nogometnom igralištu iza crkve).
 
U mjestima koja pripadaju župi Vukovina, autobus koji će besplatno prevoziti hodočasnike kretat će u 18:30 sati iz Okuja, pa kroz Mraclin, Buševec, Turopolje, Rakitovec i ostala usputna mjesta dolazit će do župne crkve.

Za sve one iz Velike Gorice koji bi htjeli na Devetnicama u čast Gospi Vukovinskoj potražiti duhovnu okrjepu, a nemaju mogućnost vlastitog prijevoza mogu pogledati vozni red autobusa za Vukovinu na stranicama ZET-a: s autobusnog kolodvora u V. Gorici kroz Vukovinu prolaze linije 325 Vukojevac i 305 Turopolje.

Ispišite stranicu: