HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.06.2016.

Devetnica Milosrđa – 9. „dan“ pod zaštitom bl. Ivana Merza


Deveti "dan" Devetnice Milosrđa održat će se u srijedu 22. lipnja 2016. u 21 sat u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici. Nebeski zaštitnik ovoga dana Devetnice u mjesecu Srca Isusova je bl. Ivan Merz. Bdjenje će se održati u duhu Merzove misli "Očekujem milosrđe Gospodinovo i nepodijeljeno, potpuno, vječno posjedovanje Presvetog Srca Isusova" i na temu: "Božje milosrđe u sakramentu Euharistije".

Posljednje je ovo bdjenje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje se održava svakog 22. u mjesecu, od listopada do lipnja, kao vid priprave za Svjetski dan mladih u Krakovu 2016. u Svetoj godini Milosrđa, u organizaciji Hrvatske dehonijanske mladeži i uz potporu Ureda za mlade HBK te Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa. Nakane Devetnice su: duhovni i moralni preporod hrvatske mladeži, mir u svijetu, blagoslovljeni plodovi SDM 2016. u Krakovu te kanonizacija „najsjajnijeg lika Crkve u Hrvata“, Alojzija Stepinca.

Na klanjanje se pozivaju svi mladi koji će u srpnju hodočastiti u Krakov na Svjetski dan mladih. Mladi će imati priliku nabaviti i novi prijevod izdanja: Dnevnik. Milosrđe Božje u mojoj duši sv. Faustine Kowalske po povlaštenoj cijeni, kako bi se i pomoću njega što bolje mogli pripraviti na odlazak u najveće svjetsko svetište Božjega milosrđa u Godini milosrđa.
(jv)
Ispišite stranicu: