HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.07.2023.

Dekanatsko hodočašće vjernika Krapinskog dekanata i proslava 40. obljetnice svećeništva vlč. Tomislava Novosela

Misnim slavljem u svetištu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu u nedjelju 2. srpnja upriličeno je dvostruko slavlje, hodočašće župa Krapinskog dekanata i proslava 40. obljetnice svećeništva koju je kao zahvalu za dar svećeničkog poziva i služenja predslavio vlč. Tomislav Novosel u zajedništvu sa svećenicima Krapinskog dekanata. 
 


Na samom početku misnoga slavlja domaći župnik vlč. Davor Štuljan pozdravljajući okupljene vjernike pozvao ih je na ustrajnost vjere i štovanja nebeske Majke Marije.
 
Uvodeći u misno slavlje vlč. Novosel istaknuo je kako se lijepo osjeća ovdje u okrilju nebeske Majke Marije koja ga je pratila svojim zagovorom od mladomisničkih dana pa tako i tijekom svoje svećeničke službe.


 
Prigodne riječi homilije uputio je fra Vlado Mustač, župnik Župe sv. Jurja mučenika u Đurmancu pojašnjavajući što je poziv i služba jednog svećenika. "Ti si dragi Tomo od Boga izabran kako bi svjedočio Njegovu prisutnost u sredini gdje si bio poslan, a svojim si župljanima donosio sakramente Crkve kako one duhovne tako etičke i moralne vrijednosti. Prisutnost svećenika među ljudima proročki je poziv na hrabrost darivanja, sebedarja i on svojim životom treba u tome biti uzor ljudima u međuljudskim, obiteljskim pa i bračnim odnosima te u različitim životnim okolnostima", naglasio je propovjednik.


 
U ime svećenika Krapinskog dekanata riječi zahvale i prigodan poklon vlč. Novoselu uputio je dekan preč. Vladimir Drnetić koji je zahvalio na zajedništvu i bratskoj blizini, ali i ustrajnosti u međusobnim susretima u dekanatu. "Budimo radosni navjestitelji Božje ljubavi prema svakom čovjeku. Molimo jedni za druge, ali molimo za nova svećenička i redovnička zvanja", zaključio je preč. Drnetić.


 
Zahvalivši na čestitkama, vlč. Novosel istaknuo je zahvalnost Bogu i Majci Božjoj na daru svećeništva, kao i za sve dobro i pozitivno u župama u kojima je vršio svećeničku službu te nadodao: "Mnoge stvari sam mogao i bolje napraviti, za dobro se zahvaljujem, a za negativno se kajem i molim Boga i vas za oprost."
 
Svečano misno slavlje pjesmom je animirao mješoviti župni zbor Župe sv. Nikole biskupa u Krapini, a njima se pridružila svojim sviranjem Limena glazba „Mirna“ iz Radoboja.
 
Nakon misnoga slavlja uslijedila je zajednička hodočasnička procesija oko oltara Majke Božje Jeruzalemske.  
 
Darko Fiket
Ispišite stranicu: