HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.06.2016.

Dani zahvale i zajedništva u Sesvetama



Prvi vikend u mjesecu lipnju ove je godine u Sesvetama bio rezerviran za već dobro poznati događaj.  

Naime, 4. i 5. lipnja održani su 13. po redu Dani zahvale i zajedništva. Ova manifestacija već dugi niz godina okuplja sve veći broj Sesvećana, ali i njihovih gostiju.

Bogat dvodnevni program započeo je, kao i uvijek, školskom olimpijadom. Sudjelovale su 4 škole (OŠ Sesvete, OŠ Luka, OŠ Brestje i OŠ Sesvetska Sopnica) koje su se natjecale u raznim disciplinama (rukomet, odbojka, nogomet...).

Ukupnu pobjedu u pripetavanju odnijela je Osnovna škola Luka, a pehar im je dodijelila Ana Marija Bujas Čelan, poznata hrvatska karatistica.

Ove se godine održao i prvi nogometni turnir krizmanika na kojem su sudjelovale župe Sesvetsko-vugrovečkog dekanata. Program se nastavio nastupima plesnih i pjevačkih skupina. Unatoč kiši koja je neumorno padala, večer je završila nastupom benda "Kužiš stari moj" i Adama Končića.

Središnji događaj bila sveta misa u nedjelju koju je predvodio velečasni Ivan Valentić, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije. U svojoj propovijedi pozvao je župljane da zastanu te se osvrnu unatrag. Potaknuo je sve, a naročito mlade, da u svakom danu pronađu razlog za radost i uživanje, ali i zahvalnost.



Nakon svete mise formirana je povorka koja se, na čelu s ministrantima, sesvetskim mažoretkinjama, članicama udruge Hrvatska žena i limenom glazbom, uputila prema obližnjoj livadi pored Gimnazije Sesvete. Uslijedilo je natjecanje u pripremi gulaša koji je kasnije podijeljen svim zainteresiranima.

Svoje proizvode izložili su i razni obrtnici te obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva.

Poslijepodnevni sati bili su rezervirani za kulturno-umjetnički program. Pjesme i plesove iz raznih krajeva Hrvatske predstavili su KUD-ovi Sesvete i Kašina te FA Sesvetska Sela, a nastupili su i zborovi, Mali Sesvećani i Pjevački zbor Gimnazije Sesvete.

Večer je duhovnom pjesmom uljepšao bend "Sliryc 33".

Zahvalni Bogu na svim milostima koje nam je pružio u ovoj akademskoj i školskoj godini, manifestacija je završila velikim koncertom Marka Perkovića Thompsona uz mnoštvo okupljenih te su njime završeni i ovogodišnji Dani zahvale i zajedništva.


Iva Kolak
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: