HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.03.2019.

Dan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu u znaku 350. obljetnice postojanja

Katolički bogoslovni fakultet ove godine obilježava 350 godina postojanja i djelovanja, kao jednoga od triju fakulteta koji su utemeljili Sveučilište u Zagrebu. Obljetnica će se obilježiti u sklopu niza događaja.Jedan od događaj je svečana proslava Dana Fakulteta koja će se održati u ponedjeljak 11. ožujka u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu (Kaptol 29a).

U 9 sati bit će održana promocija 123 novih diplomanata i dodjela nagrada zaslužnim studentima, a u 11.30 sati u istom prostoru bit će održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na kojoj će uz profesorski zbor Fakulteta i druge goste, sudjelovati i neki od uglednika iz hrvatskoga akademskoga, crkvenoga, kulturnoga i političkoga života koji su zamoljeni obratiti se prigodnim govorom Skupu.

Tom prigodom dekan KBF-a dr. fra Mario Cifrak podnijet će izvješće o radu Fakulteta u protekloj godini, s posebnim naglaskom na povijesni osvrt o počecima teološkog studija i njegovome razvitku i napretku, a također će biti dodijeljene nagrade pojedinim profesorima, djelatnicima i suradnicima Fakulteta. (IKA)
Ispišite stranicu: