HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.02.2020.

Četvrti dan devetnice uoči Stepinčeva



U utorak, 4. veljače 2020. u župi Presvetog Trojstva – Krašić proslavljen je četvrti dan devetnice uoči blagdana blaženog Alojzija Stepinca prigodom 60. obljetnice njegove mučeničke smrti. Uz prisutne župljane, zajedništvu su se pridružili i vjernici hodočasnici iz Novozagrebačkog dekanata predvođeni svojim svećenicima. Novozagrebački dekanat od 1974. godine redovito, nastavljajući tradiciju, hodočasti u Krašić, to iznimno mjesto Božje prisutnosti po svetosti života našega Blaženika. 





U 17 sati započeo je križni put na otvorenom pored župne crkve. Prisutni vjernici kroz tekstove za razmatranje tijekom križnog puta uronili su dublje u život blaženika, pastira Zagrebačke Crkve, kardinala Alojzija Stepinca u vrijeme uzništva u Lepoglavi i rodnom Krašiću.

Euharistijsko slavlje u 18 sati predvodio je preč. Ivan Topolnjak, dekan Novozagrebačkog dekanata i župnik župe Svetih Anđela, Zagreb–Savski gaj u koncelebraciji sa svećenicima Novozagrebačkog dekanata, vlč. Dragutinom Goričancem, župnikom u župi Završje i voditeljem udruge „JOB“ te vlč. Ivanom Torbarom, župnikom župe svetih Triju Kraljeva u Donjoj Lomnici. Liturgijsko slavlje je svojim pjevanjem uveličao mješoviti zbor župe Tijela Kristova iz Sopota.




 
Preč. Topolnjak u svojoj homiliji posebno se osvrnuo na činjenicu kakva bi trebala biti svetost svih nas, današnjih vjernika, po primjeru i uzoru života blaženog Alojzija Stepinca. Po završetku euharistijskog slavlja nazočnim vjernicima obratio se vlč. Ivan Vučak, upravitelj župe u Krašiću s prigodnom zahvalom. Prisutni vjernici izmolili su Molitvu za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca. Nakon euharistijskog slavlja, okupljeni župljani zadržali su se u zajedničkom druženju s hodočasnicima u prostoru župnog dvora.

Maja Božić


Ispišite stranicu: