HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.04.2016.

Caritasov izlet za obitelji i umirovljenike

 

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je jednodnevni izlet u Žumberak za pedesetak korisnika - članova socijalno ugroženih obitelji i umirovljenika.

Zajedničkim prijevozom sudionici izleta došli su u Kalje iz Zagreba 22. travnja, gdje su se osvježili u Caritasovoj kući za odmor, koja tijekom cijele godine prima različite skupine posjetitelja, pružajući im uslugu prehrane i smještaja kroz jedan ili više dana, po dogovoru.



Izletnici su se zatim duhovno okrijepili sudjelovanjem na misnom slavlju u župnoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela, koje je predvodio predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i privremeni upravitelj župe Kalje mons. Juraj Jerneić. U animiranje pjevanja i liturgijska čitanja bili su uključeni sami korisnici.

Poslije ukusnog objeda pripremljenog u kuhinji Caritasove kuće za odmor »Kalje«, izletnici su imali vremena za šetnju po okolici, lješkarenje na suncu na klupama u okućnici, na ljuljačkama ili na terenu za nogomet i košarku.

Poslije kave i kolača krenuli su prema Stojdragi, gdje su posjetili župnu crkvu Sv. Jurja i »Uskočki muzej«. Tamo ih je srdačno dočekao i s poviješću toga kraja pobliže upoznao mjesni župnik o. Mile Vranešić, grkokatolički svećenik.

Izletnici su se u Zagreb vratili u kasnim poslijepodnevnim satima.


K O N T A K T
Kuća za odmor »Kalje«
M - 098 40 85 34
E - czn@czn.hr
Ispišite stranicu: