HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.05.2023.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije predstavio iskustva u provedbi FEAD projekata



U četvrtak 4. svibnja u Caritasovoj Kući za mlade »Da život imaju!«, na adresi Selska cesta 165, održan je posjet prostorijama Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i predstavljanje provedbe projekata sufinanciranih u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

 
Svoja iskustva u provedbi projekta »Caritas - ne riječima, već djelima II« Caritas Zagrebačke nadbiskupije izložio je predstavnicima Europske komisije i Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te predstavnicima Upravljačkog i Posredničkog tijela.
 
Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar zaželjela je dobrodošlicu svim sudionicima i ukratko opisala djelovanje nadbiskupijskog Caritasa.
 
Voditeljica Sektora karitativnog rada Elza Parlov predstavila je ciljeve, tijek projektnih aktivnosti i postignute rezultate projekta »Caritas - ne riječima, već djelima II«, koji se provodio od 25. 3. 2022. – 25. 3. 2023. godine, a bio je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19.
 
Koordinatorica projekata Sandra Vrbančić osvrnula se na izazove u provedbi projekta te predstavila prijedloge koji bi unaprijedili i olakšali provedbu budućih projekata financiranih iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.
 
U razgovoru koji je uslijedio dotaknute su različite teme vezane uz unapređenje suradnje i razvijanje usluga pomoći socijalno ugroženim osobama kroz FEAD. Predstavnici EU komisije izrazili su zadovoljstvo s onim što su čuli te su postavili neka pitanja i dali neke prijedloge vezane uz buduće projekte financirane iz Fonda.
 
Više informacija o projektu »Caritas - ne riječima, već djelima II« nalazi se na poveznici https://www.czn.hr/projekti/projekt-caritas-ne-rijecima-vec-djelima-ii.
 
Caritas Zagrebačke nadbiskupije
 




Ispišite stranicu: