HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.09.2016.

Caritas poziva u Kalje na Žumberak

Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva grupe, koje za svoje aktivnosti trebaju mirno prirodno okruženje, u svoje odmaralište u Kalju na Žumberku. Zbog neposredne blizine župne crkve, mira, tišine i prekrasne prirode odmaralište je posebno pogodno za organiziranje duhovnih vježbi i sličnih druženja za članove crkvenih grupa, udruga i pokreta.

Za navedene skupine Caritas osigurava smještaj, prehranu te posreduje u organizaciji popratnih sadržaja; jednodnevni izleti, vikend programi i šetnje kroz prirodu, obilazak povijesnih, kulturnih i sakralnih znamenitosti Žumberka te posjet obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Uz spavaonice, Kuća za odmor »Kalje« ima prostor za druženje i održavanje radionica, blagovaonicu, sanitarne čvorove i centralno grijanje. U dvorištu se nalaze nogometno i košarkaško igralište te park s ljuljačkama, klackalicama i toboganom.

Smještajni kapacitet Kuće je 30 kreveta, ali kuhinja može pripremiti obroke i za veće skupine na jednodnevnim izletima.



Do Kalja, koje je od Zagreba udaljeno pedesetak kilometara, može se doći autocestom Zagreb-Jastrebarsko ili Starom karlovačkom cestom do Lulića kroz Krašić, Pribić, Kostanjevac u smjeru Gornje Vasi.

Drugi način je iz Samobora preko Stojdrage, Budinjaka, do Gornje Vasi. Lijevo od Gornje Vasi na 4 km udaljenosti nalazi se selo Kalje.

Zainteresirani za boravak skupina u ovoj Caritasovoj kući mogu kontaktirati voditeljicu Melitu Madirazza na mobitel 098 408 534 ili na e-mail czn@czn.hr.


Ispišite stranicu: