HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.11.2013.

Caritas obojio stan osobi s invaliditetomU okviru projekta »Pomoć starijim i nemoćnim osobama u njihovoj kući« 27. studenoga zagrebački Caritas obojio je stan osobi s invaliditetom. To je jedan od vidova pomoći koji se povremeno provodi.
 
»U cjelodnevnu akciju ovom četrdesetdevetogodišnjem sugrađaninu bili su uključeni tri volontera i jedna Caritasova djelatnica. Za 92 m2 zida potrošili smo 24 kilograma boje, koju smo na nekim mjestima morali nanositi i više puta. Boju je darovao Caritas«, izvješćuje gospođa Suzana Klarić, voditeljica projekta, koja pritom napominje da je gospodin M. nastradao u prometnoj nesreći prije devet godina.

»Kreće se u invalidskim kolicima. Na žalost, sve svoje poslove mora obavljati sam jer nema tuđe pomoći, a živi od 2.100,00 kuna invalidske mirovine.«
 
U posljednjih pet mjeseci ovo je četvrta akcija za korisnike navedenog projekta, a od velike pomoći za njihovu provedbu bile bi donacije odgovarajućih boja za unutrašnje zidove i stolariju te ličilačkog pribora - kistova, valjaka, traka itd..
 
Caritasov projekt »Pomoć starijim i nemoćnim osobama u njihovom kući« pokrenut je prije petnaest godina, a trenutno ima stotinjak korisnika.
 
KONTAKT
Suzana Klarić, voditeljica projekta
Caritas Zagrebačke nadbiskupije - Područni ured Selska
Selska cesta 165, 10110 Zagreb
E - sklaric@czn.hr
T - 01 36 36 123
 
Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije:
Stjepan Moškatelo
 
Ispišite stranicu: